1. Home › 
  2. › 
  3. Traject - Sales Management voor Sales professionals uit de financiële wereld

Traject - Sales Management voor Sales professionals uit de financiële wereld

Verwijderen Favoriet Opslaan

Heb je een commerciële instelling en lijkt het je leuk om te werken in sales binnen de financiële wereld ? Ben je al een ervaren relatiebeheerder ? Kies dan voor het traject Sales Management voor Sales professionals en doe alvast veel vakkennis op. In deze opleiding leer je over salestechnieken, marktonderzoek, relatiebeheer, prospectie en customer service binnen de context van financiële instellingen.

De cursus Sales Management vertrekt vanuit het standaard salesproces, maar gebruikt waar mogelijk financiëel gerichte coaching technieken om een bijkomende dimensie aan de opleiding toe te voegen. Coaching levert immers bewustzijn over blokkerende mentale processen op en laat sales nu net een mentaal spelletje zijn. Dit betekent geenszins dat de opleiding enkel op het mentale focust. Coaching is immers ook praktijkgericht. Alle stappen uit een financiële salesproces komen daarom aan bod. Zo goed als alle voorbeelden en oefeningen komen rechtstreeks uit de financiële wereld. Elk onderdeel sluit af met concrete opdrachten die de cursisten in hun dagelijkse werkomgeving kunnen uittesten en toepassen. Daardoor is de opleiding geschikt voor zowel beginnende sales als voor mensen met wat meer ervaring op de teller.

Deze opleiding Sales Management richt zich op deelnemers uit de financiële wereld met een commerciële functie en beoogt verschillende doelen:

Type opleiding Klassikaal

Beschikbare data

- Sales, een mentaal plan zonder stress - Febelfin Academy - Discovery Room (26p) - Boulevard du Roi Albert II - Koning Albert II-laan 19, 1210 Brussels

- Salesplan & cold calling - Webinar via Webex / Webinair via Webex digital 1

- Coach je prospect én klant binnen de financiële omgeving - Webinar via Webex / Webinair via Webex digital 1

- Bezwaren uit de wereld helpen en succesvol afronden - Febelfin Academy - Discovery Room (26p) - Boulevard du Roi Albert II - Koning Albert II-laan 19, 1210 Brussels

Ik schrijf mij in

Liever op een andere datum? Schrijf u in op de interesselijst.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot medewerkers die de functie van sales professional (gaan) vervullen bij ondernemingen binnen de financiële sector, zoals banken, beleggingsondernemingen en -instellingen, pensioenfondsen of verzekeringsmaatschappijen.

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Advanced level opleiding: deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.

Voorbereiding:  Aan de cursisten wordt gevraagd om de volgende informatie te bezorgen, ten minste 2 weken voor de start van de cursus:

Programma

INHOUD

Deze intensieve zesdaagse sales training richt zich op het ontwikkelen van een sterke mentale attitude in sales, het opstellen van effectieve salesplannen, het beheersen van cold calling, het coachen van prospects en klanten binnen de financiële sector, het omgaan met bezwaren, en het succesvol afronden van commerciële gesprekken.

Het programma omvat een combinatie van klassikale sessies en livewebinars om een interactieve leerervaring te bieden. Intervisiesessies bieden deelnemers de kans om ervaringen te delen en gezamenlijk oplossingen te vinden.

Dag 1: Sales, een mentaal plan zonder stress (klassikaal, duurtijd 3 uur)

Dag 2: Salesplan & cold calling (live webinar, duurtijd 3 uur)

Dag 3 : Intervisie met de groep (live webinar, duurtijd 2 uur)

Dag 4: Coach je prospect én klant binnen de financiële omgeving (live webinar, duurtijd 3 uur)

Dag 5: Bezwaren uit de wereld helpen en succesvol afronden (klassikaal, duurtijd 3 uur)

Dag 6 : Intervisie met de groep (live webinar, duurtijd 2 uur)

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).

en

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Opleidingsmateriaal: Powerpoint presentatie en cases.