1. Home › 
  2. › 
  3. Taaltraining: Frans

Taaltraining: Frans

Verwijderen Favoriet Opslaan

Trek je je al behoorlijk uit de slag in het Frans en wil je hierop verder bouwen op jouw eigen tempo en op de momenten die voor jou het beste passen? Verkies je korte learning snacks onder begeleiding van een vaste taalcoach? Dan is deze formule vast iets voor jou! 

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn als: 

Vereiste voorkennis

Voorafgaand aan deze training word je gecontacteerd voor een korte telefonische screening waarin we jouw  taalniveau en doelstellingen bepalen.  

Voor deze cursus wordt een minimum niveau A2 verwacht. 

Welk taalniveau heb ik? https://blcc.be/wat-betekent-mijn-taalniveau/ 

Programma

Heb je een startniveau tussen A2 en B2? 

Dan wordt de inhoud van de training bepaald door de e-learning modules voor taal leren. We voorzien 5-6 business cases per taal en per niveau. Een overzicht van de beschikbare modules kunnen wij je bezorgen. 

De cursus is opgebouwd uit 5 tot 6 business cases per niveau. Je oefent sleutelzinnen rond o.a. volgende professionele topics: 

Elke module bevat 40 uur oefentijd.  Dit houdt in : als je elke business case één keer doorloopt en alle oefeningen hierover maakt, je 40 uur nodig zal hebben.  Je bepaalt dus zelf welke oefeningen je wil maken en welke oefeningen je meerdere keren wil herhalen.

In dit pakket zit 2 uur coaching verwerkt. Je plant een sessie in wanneer jij dat nodig acht. Sessies van 15 minuten tot 1 uur zijn mogelijk.  

Heb je een startniveau tussen B2 en C2? 

Dan wordt de inhoud van de training bepaald door de learning packages van CrossKnowledge. De pakketten zijn beschikbaar in 17 talen, waaronder ook Nederlands, Frans en Engels. Je kiest uit een van volgende pakketten: 

In dit pakket zit 2 uur coaching verwerkt. Je plant een sessie in wanneer jij dat nodig acht. Sessies van 15 minuten tot 1 uur zijn mogelijk.  

Voorbereiding deelnemers:  

Voorafgaand aan de opleiding word je gecontacteerd voor een screening. Op basis van jouw niveau linken wij de juiste e-learningcontent. De dag na jouw screening kan je aan de slag! 

Opbouw opleiding:  

De focus van deze training ligt op zelfstudie op een online leerplatform. De rol van de coach is de 'guide on the side' die je begeleidt, motiveert en stuurt op het platform.  Je kan met de coach af en toe een korte sessie inplannen om vragen te stellen zodat je terug zelfstandig kan leren. De coach geeft advies over welke modules voor jou het meest relevant zijn en helpt jou om het geleerde in de praktijk om te zetten via tips om de taal ook op het werk te gebruiken.  

In elk pakket zit 2 uur coaching verwerkt. Je plant een sessie in wanneer jij dat nodig acht. Sessies van 15 minuten tot 1 uur zijn mogelijk.  

Methodologie

Een ‘E-learning’ is 100% zelfstudie. Je logt individueel in op het MyFA leerplatform en verwerkt op eigen tempo leerinhoud die je aangeboden wordt via een interactieve presentatie. Je kan deze online training volgen waar, wanneer en zo vaak je maar wil. Het lesmateriaal bestaat uit een digitale format met tekst, video, afbeeldingen, animaties, testvragen en/of verwijzingen naar relevante documenten en/of websites.Type opleiding: E-learning

Je krijgt toegang tot het BLCC e-learningplatform. De coachingsessies vinden plaats via Teams, Zoom of de tool die jij verkiest.