1. Home › 
  2. › 
  3. De werking van zekerheden bij courante kredietvormen

De werking van zekerheden bij courante kredietvormen

Verwijderen Favoriet Opslaan

Bij het verstrekken van een krediet vereist de kredietgever vaak dat het krediet door gepaste zekerheden gewaarborgd zal worden. Tijdens deze opleiding worden de courante zekerheden toegelicht aan de hand van een interactief debat.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Kredieten
Type opleiding Afstandsonderwijs
Punten
  • Hypothecaire kredieten: 6 punt(en)
  • Consumentenkredieten: 6 punt(en)

Geregelde bijscholing

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Advanced level: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de "basic level" opleidingen (uitdieping).

Extra voorkennis vereist:  U heeft kennis nodig over de kredietvormen waarmee u werkt.

Programma

INHOUD

De opleiding is opgebouwd uit 3 delen. Tijdens het eerste deel wordt de werking van courante zekerheden aan de deelnemers toegelicht. Voor de deelnemers kan dit ofwel een kennismaking met zekerheden ofwel een opfrissing van hun kennis over zekerheden, zijn. Het 2de en 3de deel bouwen verder op de kennis van deel 1.

1. Zekerheidsrechten en werking:

2. Link tussen zekerheden en kredieten:

3. Aandachtspunten bij zekerheden:

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1-daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden.

Methodologie

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Vorm: Tijdens Live Webinars zie je de presentatie en de trainer live via jouw scherm. Je kunt met de trainer communiceren en vragen stellen.

Tijdens onze theoretische opleidingen bieden we een combinatie aan van theorie en oefeningen. De cases, voorbeelden en oefeningen worden uit de dagelijkse praktijk gehaald of worden door uzelf aangebracht en vervolgens opgelost onder begeleiding van de trainer.

Lesmateriaal: Powerpoint presentatie (slides)