1. Home › 
  2. › 
  3. Witwasoperaties voorkomen in het bankkantoor

Gezien het verminderde aanbod aan bijscholingen door de coronacrisis, werd in het KB van 8 juni 2020 beslist om een bijkomende termijn van 4 maanden toe te kennen voor het behalen van de nodige bijscholingspunten.

Het uitstel van 4 maanden voor bijscholing geldt voor alle categorieƫn financiƫle tussenpersonen (bank, verzekeringen, kredieten) van wie de bijscholingsperiode eind 2020 verstrijkt. Concreet betekent dit:

  • Verzekeringen : iedereen, aangezien er sinds 01.01.2020 15 uren per jaar moeten behaald worden.
  • Bank: voor personen van wie de 3-jarige bijscholingsperiode eind 2020 afloopt.
  • Kredieten: voor personen van wie de 2-jarige bijscholingsperiode eind 2020 afloopt

Witwasoperaties voorkomen in het bankkantoor

Verwijderen Favoriet Opslaan

Zelfstandige bankkantoren passen de antiwitwasregels toe van de bank. De bankantoren zijn de eerste voelhorens voor dreigende witwasoperaties. De bank bepaalt de bijzondere risico’s en giet dit in procedures. De naleving door de zelfstandige kantoren vraagt een houding die gericht is op waakzaamheid en voorkomen van witwasoperaties. Dit is een belangrijke verantwoordelijkheid. Voor zelfstandige agenten is sensibilisering en opleiding cruciaal. Witwassers zijn creatief en zoeken naar de zwakke schakels in het systeem.

Deze opleiding wil de principes van het antwitwasbeleid opfrissen en vooral de nadruk leggen op de attitude en de waakzaamheid. De laatste wetswijzigingen van 2020 zijn verwerkt. Met oefeningen uit de praktijk wordt samen naar de knipperlichten en indicaties van witwasoperaties gezocht. Goede praktijken en tips worden gedeeld.

Doelgroep

Lesinhoud

Algemeen

De houding van de bankier: waakzaamheid

De acceptatie van de klant

De atypische verichtingen

De rol van de FSMA

Het gerecht treedt op 

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

Type opleiding Klassikaal
Punten
  • Bank: 3 punt(en)

Beschikbare data

09/09/2021 - Witwasoperaties voorkomen in het bankkantoor - Huis van de Bouw, Zwijnaarde

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Tussenpersonen in bank-en beleggingsdiensten, Medewerkers

Docenten

Luc Willems
Luc Willems is advocaat en erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken