1. Home › 
  2. › 
  3. Update successieplanning: nieuwigheden in erfrecht en erfbelasting

Update successieplanning: nieuwigheden in erfrecht en erfbelasting

Verwijderen Favoriet Opslaan

In deze opleiding behandelen we de spelregels van het wettelijk erfrecht en de wijzigingen die zullen doorgevoerd worden. We bekijken eveneens de tarieven van de schenk- en erfbelasting. Er wordt nagegaan hoe er kan afgeweken worden van het wettelijk erfrecht aan de hand van enkele successieplanningstechnieken. Op die manier kan men bepaalde personen beschermen of erfbelasting besparen en vermijden.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Type opleiding Afstandsonderwijs
Punten
  • Bank: 3 punt(en)
  • Verzekeringen: 3 punt(en)

Geregelde bijscholing

Beschikbare data

- Update successieplanning: nieuwigheden in erfrecht en erfbelasting - Webinar via Webex / Webinair via Webex digital 2

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan door verschillende doelgroepen worden gevolgd:

Vereiste voorkennis

Advanced level opleiding: deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.

Programma

INHOUD

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Opleidingsmateriaal

Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 van de wet van 4 april 2014.