1. Home › 
  2. › 
  3. Hoe veerkracht behouden in tijden van Corona: geen luxe in de banksector maar tijd voor zelfzorg!

Gezien het verminderde aanbod aan bijscholingen door de coronacrisis, werd in het KB van 8 juni 2020 beslist om een bijkomende termijn van 4 maanden toe te kennen voor het behalen van de nodige bijscholingspunten.

Het uitstel van 4 maanden voor bijscholing geldt voor alle categorieën financiële tussenpersonen (bank, verzekeringen, kredieten) van wie de bijscholingsperiode eind 2020 verstrijkt. Concreet betekent dit:

  • Verzekeringen : iedereen, aangezien er sinds 01.01.2020 15 uren per jaar moeten behaald worden.
  • Bank: voor personen van wie de 3-jarige bijscholingsperiode eind 2020 afloopt.
  • Kredieten: voor personen van wie de 2-jarige bijscholingsperiode eind 2020 afloopt

Hoe veerkracht behouden in tijden van Corona: geen luxe in de banksector maar tijd voor zelfzorg!

Verwijderen Favoriet Opslaan

De impact van Corona is voelbaar op ons werk en in ons privéleven, zelfs als de maatregelen steeds meer aan het versoepelen zijn. Ook in de banksector worden medewerkers geconfronteerd met continue aanpassing aan nieuwe maatregelen, verandering naar telewerk, werkdruk, gemis aan collegialiteit, ect. Daarom deze sessie van 2 uren te ondersteunen door het geven van allerhande tips en concrete handvatten rond zelfzorg en collegiale ondersteuning, rekening houdend met de realiteit van de werkomstandigheden in deze tijd van aanhoudende crisis.

Daarnaast kunnen de geleerde principes van deze webinar ook toegepast worden buiten de Covid-19 crisis, het zijn duurzame en preventieve modellen voor iedereen die aan goede zelfzorg doet.

Doelstelling

Het doel van deze sensibilisatiesessie is grip krijgen op ons eigen welzijn, perspectief installeren, gezond omgaan met onze werk / privé balans, eigen en andermans reacties, creatief omgaan met zoeken naar manieren van ontspanning, hoe terug de balans vinden op het kantoor na maanden telewerk, hoe blijven we met elkaar in contact, en hoe gaan we om met (nieuwe) dynamieken op de werkvloer, …

Doelgroep

Lesinhoud

Het is belangrijk om vooral in te zetten op zaken die op dit moment de veerkracht kunnen verhogen zoals hoe kan ik mijn batterij opladen of opgeladen houden, recuperatie voorzien, hoe omgaan met onze work-life balans, begrip voor elkaars verschillen…. Al deze zaken komen concreet aan bod en er zal ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen.

Belangrijke informatie

Type opleiding Afstandsonderwijs

Beschikbare data

20/09/2021 - Hoe veerkracht behouden in tijden van Corona: geen luxe in de banksector maar tijd voor zelfzorg!

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Medewerkers

Docenten

Nouria Bigaré