Duurzame ontwikkeling staat al lang op de voorgrond van het Europese Project. De EU heeft dan ook de “UN 2030 Agenda” zeer warm onthaald en zich volledig aangesloten bij de uitvoering ervan. Dit heeft in 2018 geleid tot een EU actieplan inzake duurzame financiering waarvan sedertdien al enkele acties vertaald zijn in EU wetgeving die ook van toepassing zijn op de financiële sector, onder meer de beleggingsondernemingen die beleggingsadvies verstrekken en de verzekeringsdistributeurs die verzekeringsgebaseerde beleggingsproducten (IBIP's) aanbieden. De meest recente EU-verordering is de 'Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)-verordening (2019/2088)'.
In deze opleiding, trachten we je een overzicht te geven van de initiatieven en het ruimer reglementair kader aangaande duurzaamheid, en gaan wij dieper in op wat transparantieverplichtingen precies inhouden en wat de impact en gevolgen hiervan zijn voor betrokken ondernemingen en tussenpersonen van de financiële sector.
Deze opleiding heeft als doelstelling om:
Geregelde bijscholing
Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.
De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn binnen de financiële sector als:
Advanced level opleiding: deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.
INHOUD
PRAKTISCHE INFORMATIE
Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).
Opleidingsmateriaal:
Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 van de wet van 4 april 2014.