1. Home › 
  2. › 
  3. Beleggen in 2024: waar, hoe en waarom?

Beleggen in 2024: waar, hoe en waarom?

Verwijderen Favoriet Opslaan

Lesinhoud

2023 was een jaar vol beursverrassingen. De fors gestegen rente berokkende minder groeipijnen dan verwacht. De geruststellende boodschappen van de centrale bankiers einde vorig jaar duwden de beurzen verder de hoogte in. De technologiesector bleef in volle zwang, waarbij 'de fameuze zeven' vandaag bijna 20 procent uitmaken van de globale MSCI index. Beleggers eindigden het jaar in lichte euforie.

Wat in 2024 ? Ondanks de sterke arbeidsmarkt blijven de analisten geloven in een forse Fed-rentedaling. De leden van de centrale bank zelf manen aan tot voorzichtigheid. Betekent dit opnieuw het klassieke spel van mondelinge waarschuwingen om de markt automatisch tot bedaren te brengen?

Wat met de geopolitiek? Verkiezingen in overvloed dit jaar. Samen met oorlogen of dreigingen alom. Strooien die structureel zand in het beursraderwerk of wordt het opnieuw een vallen en snel opnieuw opstaan ?

Hoe evolueren de bedrijfswinsten in de grote continenten ? Zien we de eerste rentepijn op hun balans of toch niet ? Blijft de technologiesector haar overwicht bewaren ? Wat met de grote themata zoals hernieuwbare energie, biotechnologie, artificiële intelligentie of de immosector?

Wat met Europa ? De industrie kraakt harde noten. Wat is de impact op hun winsten? En wat met de Westerse loongroei: hoe beïnvloedt die onze Centrale Bank?

Quid de groeilanden, in het bijzonder China ? Kan ze een deel van haar opgelopen achterstand inhalen of blijven de investeerders afzijdig ? Wordt Indië het nieuwe China of toch niet ? Wat verder met Azië ? In hoeverre profiteert de regio van de Westerse-Chinese handelsoorlog?

Doelgroep

Praktische informatie

Type opleiding Live webinar
Punten
  • Bank: 1.5 p/u
  • Compliance: 1.5 p/u

Beschikbare data

24-10-2024 [10:00 - 12:00] - Beleggen in 2024: waar, hoe en waarom?

Ik schrijf mij in

Liever op een andere datum? Schrijf u in op de interesselijst.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Tussenpersonen in bank-en beleggingsdiensten, Medewerkers, Verzekeringstussenpersonen, Paritair comité 341

Docenten

Jan Vergote
Lic