1. Home › 
  2. › 
  3. Beleggen in 2023: waar, hoe en waarom?

Beleggen in 2023: waar, hoe en waarom?

Verwijderen Favoriet Opslaan

Lesinhoud

De kerninflatie blijft de centrale banken zorgen baren. De beurzen en de rente laten deze inflatiezorgen voorlopig aan zich voorbijgaan, wat de monetaire omgeving versoepelt en zo de centrale banken extra alert maakt.

Wanneer de Amerikaanse kortetermijnrente de (kern)inflatie structureel inhaalt en hoe de Amerikaanse bedrijfsresultaten verder zullen evolueren, blijft voor onzekerheid zorgen. Zien we verdere beurs-rallies of integendeel, gaan we spreken over bear-market-rallies?

Hoe de kortetermijnrente verder evolueert zal een impact hebben op bv. de groeibedrijven of de banksector. Zal de banksector haar rentemarge verder kunnen optrekken of toch niet? Wat met de economische groei en de grondstofprijzen?

Ondertussen zien we het laatste jaar een mooie outperformance van Europese aandelen ten opzichte van Amerikaanse, ondanks de zeer moeilijke omstandigheden in onze regio, wat nogmaals het belang van onderzoek van de fundamentele factoren per regio en de noodzaak van diversificatie aantoont.

Zal deze outperformance zich bestendigen in 2023 of niet? Wat met China? Zal het verwachte herstel zich vertalen in mooie beursresultaten, wetende dat China opnieuw structureel wil inzetten op hogere groei ?

Wat met de gemengde portefeuilles? Is de rente (in de VS en in Europa) voldoende gestegen om als buffer tegen mogelijk aandelenonheil te fungeren? Of blijft er toch nog een renterisico dit jaar? Hoe worden de gemengde portefeuilles het best opgebouwd ?

Dit en nog veel meer wordt tijdens dit webinar besproken door Jan Vergote.

Praktische informatie

Type opleiding Afstandsonderwijs
Punten
  • Verzekeringen: 1.5 punt(en)
  • Bank: 1.5 punt(en)

Beschikbare data

16/02/2023 - Beleggen in 2023: waar, hoe en waarom?

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Tussenpersonen in bank-en beleggingsdiensten, Medewerkers, Verzekeringstussenpersonen, Kredietbemiddelaars

Docenten

Jan Vergote
Lic