1. Home › 
  2. › 
  3. Beheers de basisprincipes van beleggingsfondsen

Beheers de basisprincipes van beleggingsfondsen

Verwijderen Favoriet Opslaan

Beleggingsfondsen bieden een uitstekend instrument om beleggingsdoelen te bereiken, portefeuilles te diversifiëren en risico's te beperken. Ze vormen vaak de hoeksteen van de beleggingsportefeuille van zowel particuliere als professionele beleggers, en kunnen door verzekeraars worden verpakt in verzekeringsproducten. Maar wat zijn beleggingsfondsen precies? En hoe werken ze?

De doelstellingen van deze opleiding zijn:

Na het volgen van deze training heb je een solide basis om je te begeven in de complexe wereld van beleggingsfondsen en gerelateerde terminologie, waaronder UCITS & AIF, Sicav/Bevek & FCP/GBF, subfondsen & aandelenklassen, prospectus & factsheets, KIDs & KIIDs, Netto-Inventariswaarde, Inducements, Beheervennootschappen & Bewaarnemers, ….

Deze training gaat verder dan alleen theorie door praktische voorbeelden op te nemen om een grondig begrip van de concepten te waarborgen. Aan het einde van de training zullen we een case behandelen aan de hand van fondsendocumentatie  en enkele kernvragen behandelen, zodat je de nodige begeleiding krijgt om in de toekomst vergelijkbare onderwerpen aan te pakken.

Type opleiding Klassikaal
Punten
  • Verzekeringen: 2 punt(en)
  • Bank: 6 punt(en)

Geregelde bijscholing

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen :

Vereiste voorkennis

Deze opleiding vereist geen voorkennis.

Programma

INHOUD

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).



Opleidingsmateriaal: PowerPoint presentatie