1. Home › 
  2. › 
  3. Balanslezen voor vennootschappen

Balanslezen voor vennootschappen

Verwijderen Favoriet Opslaan

Lesinhoud dag 1

Een jaarrekening kunnen lezen is één zaak, ze leren begrijpen is nog van een andere orde. Jaarrekeningen worden voor verschillende uiteenlopende belanghebbenden opgesteld en dus zeker niet alleen voor boekhouders. Als bankier die bedrijfsfinancieringen begeleidt en onderhandelt, bent ook u een van die belanghebbende partijen. Door het juist lezen van jaarrekeningen krijgen ondernemingen van u het kredietadvies dat ze verdienen, namelijk het juiste advies. Deze opleiding leert u door de “naakte” cijfers heen kijken teneinde de geboden informatie, ontdaan van alle franje, naar waarde in te kunnen schatten. U leert dan de schat aan informatie, die de balans en de resultatenrekening bevatten, te ontdekken en beoordelen. Door de theorie in de mate van het mogelijke te beperken en te focussen op de  praktische inzetbaarheid van de aangeleerde technieken en vuistregels bent u meteen hands-on na afloop van deze opleiding. Lesdag 1 is een aanrader voor eenieder zonder voorkennis van balanslezen of om de basisprincipes op te frissen.

Lesinhoud dag 2

Een jaarrekening kunnen lezen is één zaak, ze leren begrijpen is nog van een andere orde. Daar waar dag 1 op de kennismaking met, respectievelijk opfrissing van, de basisprincipes van het balanslezen inging, staat in dag 2 de diepgaande balansanalyse aan de hand van verschillende praktijkcasussen centraal. Deel 2 is, behalve voor de deelnemers aan deel 1, aanbevelenswaardig voor finance professionals met ervaring in het domein van de financiële analyse.

Doelgroep

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

Type opleiding Klassikaal
Punten
  • Bank: 12 punt(en)

Beschikbare data

27/10/2023 - Balanslezen voor vennootschappen - Best Western Plus Aldhem Hotel, Grobbendonk

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Tussenpersonen in bank-en beleggingsdiensten, Medewerkers, Paritair comité 341

Docenten

Evert Jan Lammers
Boekhoudcoach