1. Home › 
  2. › 
  3. Balanslezen voor eenmanszaken

Balanslezen voor eenmanszaken

Verwijderen Favoriet Opslaan

Als bankier ontvangt u niet alleen kredietaanvragen van cliënten met vennootschappen maar ook van zelfstandigen met een eenmanszaak. Daardoor weet u dat er grote verschillen bestaan tussen de doorgaans vereenvoudigde boekhoudingen van eenmanszaken en de volledige van vennootschappen.

In het kader van de kredietacceptatie maakt dat onderscheid tussen ‘volledig’ en ‘vereenvoudigd’ een wereld van verschil; omdat het financiële plaatje van een vennootschap, door de volledigheid van haar boekhouding, doorgaans transparanter is dan dat van een eenmanszaak.

Dat onderscheid maakt uw werk er niet gemakkelijker op, temeer omdat de helft van alle bedrijven in ons land eenmanszaken zijn. Geen wonder dat u er ook mee geconfronteerd wordt en misschien niet meteen weet wat u ermee aan moet. Dat komt omdat de “klassieke” balansanalyse bedacht is voor vennootschappen; ze is dus niet geschikt om de kredietwaardigheid en financiële gezondheid van eenmanszaken te beoordelen.

In deze tweedaagse opleiding wordt u geleerd hoe u de kredietvraag van uw zelfstandige cliënten met een eenmanszaak snel en efficiënt kunt evalueren en desgevallend bijsturen. De werkwijze, tips en tricks die de revue passeren, worden u aangeleerd met behulp van talrijke oefeningen zodat u na deze opleiding meteen aan de slag kunt met uw nieuw verworven kennis en inzichten.

Doelgroep

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

Type opleiding Klassikaal
Punten
  • Hypothecaire kredieten: 3 punt(en)
  • Bank: 12 punt(en)

Beschikbare data

24/11/2023 - Balanslezen voor eenmanszaken - Congrescentrum Ter Elst, Edegem

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Tussenpersonen in bank-en beleggingsdiensten, Medewerkers, Kredietbemiddelaars, Paritair comité 341

Docenten

Evert Jan Lammers
Boekhoudcoach