1. Home › 
  2. › 
  3. Analyse van de financieel-economische perspectieven aan de hand van de belangrijkste economische indicatoren

Gezien het verminderde aanbod aan bijscholingen door de coronacrisis, werd in het KB van 8 juni 2020 beslist om een bijkomende termijn van 4 maanden toe te kennen voor het behalen van de nodige bijscholingspunten.

Het uitstel van 4 maanden voor bijscholing geldt voor alle categorieƫn financiƫle tussenpersonen (bank, verzekeringen, kredieten) van wie de bijscholingsperiode eind 2020 verstrijkt. Concreet betekent dit:

  • Verzekeringen : iedereen, aangezien er sinds 01.01.2020 15 uren per jaar moeten behaald worden.
  • Bank: voor personen van wie de 3-jarige bijscholingsperiode eind 2020 afloopt.
  • Kredieten: voor personen van wie de 2-jarige bijscholingsperiode eind 2020 afloopt

Analyse van de financieel-economische perspectieven aan de hand van de belangrijkste economische indicatoren

Verwijderen Favoriet Opslaan

Waarom vertonende financiële markten soms forse schommelingen na de publicatie van Amerikaanse werkloosheidscijfers? En waarom is de rente in sommige landen negatief? Een goed begrip van de mechanismes die bepalen hoe macro-economische factoren financiële markten beïnvloeden, is essentieel voor al wie direct of indirect te maken krijgt met financieel advies. Portefeuillebeheer kan immers moeilijk gebeuren zonder rekening te houden met de belangrijkste macro-economische evoluties.

Doelgroep

Lesinhoud

Tijdens de les zal een analyse worden gemaakt van de huidige financieel-economische toestand en verwachtingen, waarbij de belangrijkste economische indicatoren en verbanden worden toegelicht.

Belangrijke informatie

Type opleiding Afstandsonderwijs
Punten
  • Bank: 1.5 punt(en)

Beschikbare data

17/05/2021 - Analyse van de financieel-economische perspectieven aan de hand van de belangrijkste economische indicatoren

11/10/2021 - Analyse van de financieel-economische perspectieven aan de hand van de belangrijkste economische indicatoren

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien u er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Tussenpersonen in bank-en beleggingsdiensten, Medewerkers

Docenten

Peter Vanden Houte
Peter Vanden Houte is licentiaat economische wetenschappen van de KU Leuven